Zeer geslaagde 1e Botte Drive in Goirle is gewonnen door Pils en Pijlen

Op 2 juni 2019 was de allereerste Dart Drive in Goirle. Georganiseerd door dartteam D'n Botte Pijl en in samenwerking met Bart van den Hout van NulDartTien.
Ik kreeg de eer om samen te werken met hun. Lijkt mij het nu wel zo netjes om dit verslag te maken van een super warme maar geweldige dag.

Begin van het jaar vroeg Thomas of ik interesse had om mee te helpen en mee te organiseren van een dart drive in Goirle. Ik kende Thomas van een koppeltoernooi die ik had georganiseerd bij 4 friends. Thomas gooide toen met zijn teamgenoot Bart. Vanaf toen begon onze interesse naar een dartdrive alleen maar te groeien.

We kwamen niet zomaar op het idee, er was namelijk al een dart drive waar we een keer aan mee hadden gedaan. De Bikse dart drive in Hilvarenbeek. Super leuk toernooi met prachtige dartlocaties. Wij dachten. Dat moet in Goirle ook wel kunnen. 5 toplocaties die dichtbij elkaar liggen. T Huuske, Biljartcentrum, Bojangles, Brands en Kelderke. Allemaal binnen loop afstand van ongeveer 5 minuten. Dus aan de afstand lag het niet. Oke we hebben de locaties, wat nu??

Thomas ging het eens rondvragen in zijn dartteam D'n Botte pijl. Bestaande uit Remco, Giovanni,Β 

https://nuldarttien.nl/wp-content/uploads/2019/06/Afbeelding-van-Bart-πŸ‘¨_πŸ‘©_πŸ‘¦_πŸ‘¦πŸŽ―-300x300.jpg

Robin, Marc, Tony, Bart en Thomas. En die waren laaiend enthousiast! Alleen voor promotie materiaal en bijhouden van de Facebook zochten we nog iemand die goed met een computer kon werken en posters, flyers, filmpjes en foto's kon maken. Bart kende wel iemand! Zijn vriendin namelijk. Vivienne hoorde toen ook bij de organisatie en D'n Botte Drive was geboren!

https://nuldarttien.nl/wp-content/uploads/2019/06/20190604_104342-300x300.jpg

Er werd meteen een groepsapp gemaakt. Daar werd alles in besproken. Geweldige ideeΓ«n kwamen naar boven. Van timelines tot wisselbeker. Van sponsoring van deDartshop.nl tot een website gemaakt door Sam Robben waar je kon zien in welke poule je zat en de leiding kon er de scores in bij houden. Noem het maar op. Maar wat wel heel belangrijk was is de taakverdeling. Iedereen had een taak tijdens het organiseren maar ook op 2 juni daadwerkelijk zelf.
En je moet je eens voorstellen, ik had die mensen nog nooit gezien. Alleen Bart en Thomas. Maar wat hebben we als een team gewerkt. En een prachtige dag neergezet!

De dag zelf zag er als volgend uit.
Remco en ik hadden de eer om die dag te darten.
Thomas stond als wedstrijdleiding bij Biljartcentrum, Bart en Vivienne stonden bij Bojangles, Marc bij Kelderke, Gio en Tony bij T Huuske en Robin stond bij dn Brands. Dus overal stond er leiding waar je vragen aan kon stellen. Maar je moest ook de wedstrijdbriefjes bij hun inleveren.
Om 12 uur was de start en moesten alle spelers zich melden bij T Huukske.
Het was volle bak want we hadden plek voor 36 koppels. En allemaal kwamen ze gelukkig opdagen. Als je je mapje met informatie had opgehaald kon je naar je 1e dartlocatie gaan. In het mapje zat alles. Routebeschrijving, pennen, reglementen, wedstrijdbriefjes en een papiertje met tijden en locaties waar je je pot moest gooien. 501 best of 5. Jan Willem van DeDartshop was zo gunstig geweest om ons 3 dartborden te schenken en voor elke speler een flyer met shafts te voorzien.

Tussen 17.00 uur en 18.00 uur was het pauze. Iedereen had voor 12.50 euro per Koppel dus heel de dag darten in 5 toplocaties en friet met 2 snacks bij Bojangles. Geen geld!
Daarna moest iedereen zich melden bij T Huukske want daar werden de finale rondes gespeeld. 16 koppels bleven dus over. En wat denk je. Remco en ik zaten er nog bij! Remco, die ik totaal 3 keer heb gezien in me leven. Wij zaten bij de beste 16! We moeste toen tegen Sjef Pils. Zelfs die wonnen we! Van beide teams was het geen goeie pot. Het geluk viel onze kant op. Daarna stranden het voor ons, we hadden verloren van de Winnaars van het toernooi. Pils en Pijlen.
Pils en Pijlen
stonden in de finale tegen de Voaskes.
3e en 4e plek ging tussen Huts a Niffoo en Rudi en Rinus.
Huts A Niffoo trokken aan het langste eind en werden uiteindelijk 3e.

Nog een paar leuke feitjes van d'n Botte Drive:

 • Sommige koppels hadden hele leuke namen. Sommigen hadden geen teamnaam opgegeven!
 • Het niveau was van recreanten tot Eredivisie spelers!
 • Het was 32 graden die dag.
 • De copy shop was zeer tevreden met ons.
 • Finales werden allemaal geschreven door mensen uit de organisatie.
 • Er was een spel! Mini dartgame. Met 3 mini pijlen moest je het bord raken. Hoogste score was 85 en de winnaar kreeg een dartbord!
 • Zelfs diegene die net niet bij de laatste 16 zaten kregen een dartbord! de BroaiPannekes.
 • Hein Remie liep heel de dag met de mascotte Boppy rond.
 • De vader van Thomas. Die nooit dart. Gooit een 180. Van de Ouwe sokken.
 • Meeste 180ers werden gegooid door het team van Maikel en Dennis. Hun kregen ook een dartbord van deDartshop!
 • Sommige mensen waren echt dronken!
 • Als dank kreeg ik een shirtje voor mijn pasgeboren zoon Ezra. Op dat shirtje stond: Fan van d'n botte pijl πŸ™‚

Heren en dame. Het was een fantastische dag. Heerlijk weer, zeer goed georganiseerd, geen gezeik, mooie dartpotten gezien maar vooral veel genoten. Al om al geweldig!

D'N BOTTE DRIVE IS EEN FEIT!!

DANK JE WEL ALLEMAAL EN TOT DE VOLGENDE KEER!