Pim van Bijnen wint zilver met Nederland op JDC WK 2019

Het Tilburgse darttalent Pim van Bijnen maakte deze week zijn debuut voor het Nederlands team tijdens het JDC WK voor landen. Samen met Danny Jansen, Marcel Bus en Kevin Lasker vormde hij het tweede team dat actief was in Gibraltar. Lees hier, met dank aan vader Jeroen van Binnen, een terugblik over zijn ervaringen in het land waar een rots wordt gezien als belangrijkste bezienswaardigheid.

JDC WK voor landen

Op dinsdag 24 september stonden de landenwedstrijden op het programma. Nederland B begon met een 4-2 overwinning op China B, mede dankzij een gewonnen single en koppel van Pim. Later op de dag volgden nog overwinningen op India A (4-0), IJsland (4-0) en Gibraltar A (4-2). Hierdoor ging Nederland B als nummer één van de poule door naar de knock-out fase. Bij de laatste zestien is Engeland de tegenstander. Ook deze wedstrijd wordt gewonnen, gevolgd door een zege op Schotland in de kwartfinale. In de halve finale heeft Pim een erg belangrijke rol, aangezien hij mede dankzij een 128-finish in zijn single een 1-3 achterstand voorkomt. Door beide koppels te winnen staat er aan het eind van de dag een ‘All Dutch Final’ op het programma: Nederland A tegen Nederland B. Helaas voor Pim ging deze finale met 4-0 verloren, maar toch een prestatie om enorm trots op te zijn!

JDC International Open

De tweede dag, woensdag 25 september, stond in het tegen van de JDC International Open 2019, een single toernooi waarbij het spelformaat BO7 is. Pim begint met een mooie 4-0 overwinning op Ky Smith. Hij weet tijdens deze wedstrijd in de derde leg een 107-finish te gooien. Bij de laatste 128 wint Pim opnieuw met 4-0, ditmaal van Aaron Mitchell. In de laatste partij voor de break is Craig Gilliano de tegenstander. Met een gemiddelde van maar liefst 97.0 stuurt onze Tilburgse sloopkogel zijn tegenstander naar huis. De laatste 32 is helaas het eindstation, aangezien er met 4-3 verloren wordt van Katie Sheldon. “Ik had moeite op belangrijke momenten zijn scherpte en focus te pakken, mede door de lange pauze. Ook stond Katie erg goed te gooien. Gelukkig is er morgen nog een speeldag”, aldus Pim.

JDC World Darts Championship

Op donderdag 26 september maakte Pim zijn debuut op de JDC World Darts Championship. Het Jeugd WK begint met een poulefase, waarbij 2 legs gewonnen moeten worden. Pim begon met een 2-1 nederlaag tegen Adam Gawlas, maar won vervolgens van Jack Boardman en Sam Harman. Hierdoor ging hij als nummer twee door naar het afvalschema. Helaas is ook deze keer de eerste wedstrijd na de onderbreking het eindstation. Pim verliest met 4-2 van Luke Littler. “Deze wedstrijd speel ik te wisselvallig en verlies ik met 4-2. Er had meer ingezeten, maar het is een goed leermoment en ik ben een ervaring rijker. Ik kijk dan ook terug op een aantal succesvolle dagen”. En zo is het maar net Pim, wij zijn trots op je!

Ook Daan Bastiaansen, spelend voor dartteam Hoppa in de TDV Eredivisie, kwam in actie in Gibraltar. Hij won Nederland A uiteindelijk de gouden plak. Daan, jij natuurlijk ook gefeliciteerd met deze knappe prestatie en jammer dat we je net niet terug gaan zien in ‘Ally Pally’ voor de finale van het jeugd WK.