Red Alert! Kampioen van de Superleague overgangsklasse B

Wij van NulDartTien zijn altijd op zoek naar mooie verhalen van de Tilburgse darters. Zo zagen we voorbij komen op Facebook dat Red Alert! kampioen in geworden! Dit Tilburgse Eredivisie team is nu zelfs kampioen geworden in de Superleague. Wij gingen op onderzoek uit. Davy Verkooijen wilde ons wel helpen. Speler van Red Alert! en Goegdegoid, Niksgerakt. Hij vertelde zijn verhaal aan ons...

Ten eerste Gefeliciteerd Davy met jullie kampioenschap. Vertel eens, wie zijn Red Alert?
Ons Superleague team bestaat uit captain Paul Bogaers. Verder bestaat ons team uit Rob Tilemans, Jeffrey Sparidaans, Alexander Merkx, Hendrie van Berkel en ikzelf.
Dit is een beetje de vaste club die elke wedstrijd gooide, verder hebben we nog Joppe Bakens en Jeroen van Bijnen.
Ook Dave Rombouts heeft 2 keer meegedaan.
Wij spelen onze thuis wedstrijden bij Bet Kolen in Tilburg.
Door ons behaalde kampioenschap zijn we gepromoveerd naar de hoofdklasse dit betekend dat we het hele land door moeten volgend seizoen. Maar dat is niet erg want wij zijn eigenlijk gewoon een vriendenclub geworden en dat heeft zeker geholpen bij dit kampioenschap.
We hebben alles voor elkaar over!

https://nuldarttien.nl/wp-content/uploads/2019/05/60909659_2389394451124416_1643953433247481856_n-300x200.jpg

Hoe verliep jullie seizoen?
Halverwege dit dartseizoen stonden we op plaats 3. Toen zijn we gaan nadenken en na een tussentijdse evaluatie hebben we met zijn alle besloten er vol voor te gaan. Hierdoor hebben Alex en Jeffrey wel de keuze gemaakt om internationale toernooien te laten schieten en vol voor de
Superleague te gaan. En maar goed ook want dit resulteerde gisteren in het kampioenschap.

Hoe verliep jouw dartseizoen?
Mijn seizoen zelf is niet super verlopen. Door een drukke thuis situatie heb ik wat minder kunnen trainen.
Dit ziet er overigens volgend seizoen wel beter uit want dan kan ik weer meer trainen en zal ik dat ook terug gaan zien in me spel.

Maar je gooide toch ook bij een ander team?
Inderdaad, vorig jaar heb ik de keuze gemaakt naar 6 jaar
Red alert competitie het team te verruilen voor Goedgegoid Niksgerakt.
Dit was na 10 jaar eredivisie te hebben gegooid, ik dacht het leek me leuk om weer een jaar eerste klas te gaan gooien met nieuwe mensen. Keer wat anders. Dit had gewoon te maken dat ik wat anders zocht en mezelf weer belangrijk wilde voelen.
In dit nieuwe team werd het team soort van om mij heen gebouwd. Waarmee ik bedoel dat deze sportieve jongens voor mij reserve gingen. En dat ik daardoor alle wedstrijden in de basis heb kunnen spelen. Goedgegoid is een team spelend voor Café t Vrijthof in mijn woonplaats Oirschot. En al deze mannen ken ik gelukkig al heel veel jaren! Wel met de intentie terug te keren naar de eredivisie en wat uiteindelijk ook gelukt is. We zijn 1e geworden in de 1e divisie 1A.
Dit betekende wel dat ik na 10 jaar zonder me maatje Hendrie van Berkel zou gaan gooien.

Hoe ziet je darttoekomst er uit?
Voor de toekomst hoop ik nog mooie dingen te gaan laten zien. Door veel te trainen en toernooien te gaan spelen en me plezier in het spel te houden probeer ik om in me oude niveau terug te komen van een paar jaar geleden. Dus nu met de hoofdklasse en eredivisie in het vooruitzicht heb ik weer een paar leuke uitdagingen voor volgend seizoen!

Davy speelt nu trouwens al 12 seizoenen bij Red Alert superleague en dit was ons 3de kampioenschap.
1 keer regioklasse 2 keer overgangsklasse. Daarvoor gaf hij zijn dank en succes aan captain Paul Bogaers, die had altijd de volste vertrouwen in hem had. Paul bedankt!

Davy, jij ook heel erg bedankt voor je tijd en wij wensen je heel veel succes bij Red Alert!

Team NulDartTien