Dartlocatie van de maand #2 : Poolcentrum 4 Friends

Elke maand gaan we op zoek naar dartlocaties in Tilburg en omstreken. Nu is Poolcentrum 4 Friends aan de beurt, wij van NulDartTien gingen op onderzoek uit en spraken met de eigenaar Geoffrey Ibes.

U dacht op een gegeven moment, waarschijnlijk door er heel goed over na te denken. Ik begin of neem deze locatie over. Ik start een onderneming.
Wanneer bent u begonnen met deze locatie? Ik heb de onderneming overgenomen van de vorige exploitant op 1 september 2007 en ik was toen 23 jaar.
Kijk 2007 dat is al wat jaartjes geleden, en we zien dat het goed loopt.
Maar hoe komt u er bij om deze gok te wagen? Ik was nog jong, maar ik wist eigenlijk al wel dat ik niet voor een werkgever kon werken. Zelf de touwtjes in handen hebben vind ik wel zo prettig. Daarbij was poolen voor mij echt een grote hobby/liefde. Horecawerk zit in mijn bloed. De perfecte combinatie om een poolcentrum te starten natuurlijk.

Want het niet niks een eigen bedrijf starten.
Het is en blijft een risico. Niet alle mensen houden van darten.
Trouwens wat kunnen mensen hier allemaal doen naast het darten? Darten is er bij 4 Friends later bij gekomen. In het begin was ik er een beetje huiverig voor. Darters zijn was luidruchtiger en dat gaat niet altijd samen met het serieuze poolen. Dartteam de Mafketels heeft mij uiteindelijk overgehaald om de stap te maken en het darten een echte kans te geven. We zijn dan ook erg blij met onze 4 teams en super gezellige dartruimte.
Naast het darten kun je bij ons poolen, snookeren, biljarten, bordspellen spelen, borrelen, air-hockeyen, quizzen organiseren en een escaperoom spelen. Genoeg te doen bij ons dus.

We zien dat jullie ook andere evenementen organiseren hier.
Wat voor evenementen precies?
Wij organiseren heel veel evenementen. In samenwerking met Nuldarttien worden er regelmatig darttoernooien georganiseerd. Naast die darttoernooien organiseert Dartteam de Mafketels 1 keer per jaar het Mafketels darttoernooi. Een groot en gezellig toernooi!

Naast de darttoernooien organiseren we ook veel pooltoernooien. Heel grote toernooien, zoals het Brabant Open Kampioenschap, waarbij veel spelers uit Nederland, Belgie, Luxemburg en Duitsland komen om het tegen elkaar op te nemen. Ook kleinere regionale toernooien voor de spelers in de regio.
Verder proberen we altijd een aantal thema avonden te organsieren. Oktoberfest, Halloween etc..

https://nuldarttien.nl/wp-content/uploads/2019/06/20170311_162937-500x200.jpg

Is er ook een evenement wat echt uitspringt? Waarvan je denkt was het maar elke week zo’n feest. Dus dat zou je kunnen zeggen als jullie specialiteit. Of wat is precies jullie specialiteit? Elk evenement is geweldig, maar het is ook de kracht dat we zoveel afwisseling hebben. Elke week een darttoernooi is een overkill. Dan komt er helemaal niemand meer op den duur. Hetzelfde geldt voor de pooltoernooien en andere dingen die we organiseren.

Waarom blijven mensen terug komen? Is het omdat er hier kortings uren zijn of studentenkoring? Of komt het door de happy hour? Ik denk dat veel mensen bij ons terugkomen vanwege de sfeer die er hangt in ons bedrijf. Het is gezellige, gemoedelijk en je kunt er echt jezelf zijn. Kortingen geven we soms wel, maar ik hoop niet dat dit een reden is voor mensen om te komen. Prijsvechten is niet mijn sterkste kant. 😉
Maar kun je ook eten hier? Versnapering of een portie bitterballen? Of wat dan ook. En wat smaakt het lekkerst bij bitterballen, een speciaal biertje. Hebben jullie die? Wij hebben een kleine borrelkaart. Niets heel bijzonders, maar voldoende om iedereen bij een biertje of speciaal biertje te verblijden met een hapje.

Naast al die mooie evenementen en alcohol en bitterballen wordt er ook nog gedart.
Het belangrijkste. Darten. Hoe komt u erbij om er een dartlocatie van te maken? Ik heb een heel mooie ruimte aan de voorzijde van mijn poolcentrum gecreëerd waar gerookt mag worden. (voor zolang het nog duurt). Deze ruimte was perfect als dartlocatie. Na een goed gesprek met de heren van dartteam de Mafketels was ik overtuigd. Zij hebben mij dan ook geen moment teleurgesteld en waargemaakt was ze zeiden. Darten is echt een mooie toevoeging in mijn bedrijf!

Was er op een gegeven moment er veel vraag naar of vindt u zelf darten heel leuk? Ik ben een echte sportliefhebber. Darten vind ik daarom ook super leuk. Ik heb helaas geen tijd om mezelf hier nog in te mengen en beter te worden. Ik ben dus een heel slechte amateur, maar geniet er wel van als ik weer eens een pijltje gooi. Misschien gooit u zelf nog wel een pijltje af en toe. Of bent u heel fanatiek? Ik ben een aantal jaren reservespeler geweest bij de Mafketels. Helaas kon ik niet genoeg oefenen om een daadwerkelijke toevoeging te zijn.

Want hoeveel teams gooien er competitie bij hier? En op welke dagen gooien ze dan competitie? We hebben 4 dartteams bij 4 Friends. Er is nog ruimte voor een 5de of zelfs 6de team. De huidige teams spelen op woensdagavond en donderdagavond thuis. Eens in de twee weken zijn alle 4 de dartborden in de rookruimte bezet. De andere momenten hebben we altijd nog wel plek om te gooien voor de ‘recreant’.

Nog een paar laatste vragen die we zeker niet moeten vergeten

Waar zit deze prachtige locatie? Wij zitten aan de koestraat 144 te Tilburg
Welke dagen bent u open? 7 dagen per week. (oudjaarsdag en nieuwjaarsdag zijn wij gesloten)
Wat zijn de openingstijden? Doordeweeks vanaf 14.00 uur en in het weekend vanaf 13.00 uur.

Bent u nog op zoek naar teams? Ja zeker, er is nog plek genoeg voor andere teams. Zoals ik al zei de woensdag en de donderdag zijn vol. Maar de rest van de week kan altijd nog. Als je interesse hebt kun je altijd langskomen of bellen naar 013 544 2281. Mailen kan ook, naar info@poolcentrum4friends.nl

Wij van NulDartTien danken Geoffrey!!