Dartlocatie van de maand #10 : Rijense Dartranking in Café ‘t Boerke

Dit keer wat anders. In plaats van een locatie waar tdv’ers competitie gooien nu een Ranking. Dus wel een dartlocatie maar daar wordt alleen ranking gegooid. Een Ranking in Rijen. Bij café ‘t Boerke.

We hebben de organisatie gesproken van deze ranking. De heer Pieter Emmen. Lees hier onder verder de vragen die we aan hem stelde.

Wanneer bent u begonnen met de ranking op deze locatie? Na een aantal omzwervingen in andere locaties in Rijen is de Rijense Dart Ranking vorig jaar neergestreken bij ’t Boerke in Rijen.
Wat houdt een ranking precies in? De ranking bestaat uit 20 speelavonden waarop door het behalen van het resultaat op de desbetreffende avond rankingpunten te verdienen zijn (tevens wordt het aantal opkomsten gehonoreerd met bonuspunten), de ranking wordt afgesloten met een finaleavond waarop de 24 hoogst geplaatste spelers van het seizoen de seizoenwinnaar gaan bepalen (verdere bijzonderheden zijn te vinden op onze site)

De ranking vindt plaats bij Partycentrum ’t Boerke, Hoofdstraat 72 te Rijen.
Wanneer bent u begonnen met de ranking als ik vragen mag? Waar was het toen? Ik heb de organisatie van de Rijense Dart Ranking 7 jaar geleden overgenomen van degenen die destijds de organisatie door privé- en werkomstandigheden niet meer op konden brengen; destijds vond de ranking plaats in het sportcafé bij de Margriethal (nu gesloten) en café het Rijens vat.

We zien dat het goed loopt, Maar hoe komt u er bij om deze gok te wagen? Darten blijft populair en ik vind het leuk om dit toernooi te organiseren.
Waarom blijven mensen terugkomen denk je? De mensen blijven terugkomen omdat de Rijense Dart Ranking een toernooi is waar alle niveaus darters zich thuis kunnen voelen en een resultaat kunnen behalen in de dart partijen.
Hoe komt u erbij om er een dartlocatie van te maken? De locatie is altijd al een locatie geweest waar gedart kon worden; mijn allereerste darttoernooi dat ik in Rijen speelde was toen ik in 2005 in Rijen kwam wonen. Toen heb ik in deze locatie gespeeld.
Gooit u zelf nog wel eens een pijltje? Naast de ranking ben ik lid en non-playing captain van een dartteam bij de WBDF.

Nog een paar laatste vragen die we zeker niet moeten vergeten. Voor de darters die interesse hebben in een leuke spannende ranking met allerlei niveau.
Waar zit deze prachtige locatie? Hoofdstraat 72 in Rijen
Welke dagen zijn de ranking toernooien? Speelavonden zijn op vrijdagavond, exacte data te vinden op onze site.
Wanneer start zo’n ranking avond? De inschrijving start om 19:30 uur op de desbetreffende speelavond en het toernooi vangt aan omstreeks 20:15 uur.
Bent u nog op zoek naar spelers voor de ranking? Alle deelnemers zijn altijd welkom! Tot dan bij de Ranking van Rijen!

Organisator Pieter Emmen: De Rijense Dart Ranking is een toernooi waar alle darters van elk niveau zich thuis kunnen voelen.