Darter in de Spotlight #9 : Tim van Etten

In deze nog steeds rustige periode, waar en her en der wat versoepelingen komen, hebben we Tim van Etten gevraagd voor onze maandelijkse blog Darter in de Spotlight. De Corona verpest voor vele darters de zin en moed om door te gaan. Vooral als je net bent begonnen zoals Tim. Een jonge fanatiekeling die door leuke toernooitjes en oefenpotjes toch is begonnen met het gooien in de competitie van de TDV. Wij stelden hem wat vragen:

Heej Tim leuk dat je met ons wilde praten over je dartcarrière tot nu toe, als eerste, stel je je eens eventjes  voor.
Hallo Darters mijn naam is Tim van Etten en ze noemen me ook wel the Casual. Ik ben 21 jaar jong, woon in Tilburg en werk als Logistiek Teamleider.

Top dank je Tim voor je introductie, nu even een paar dartgerelateerde vragen: Met welke pijlen gooi je op dit moment:
Op dit moment gooi ik met Dirk van Duivenbode pijlen en ze wegen 24 gram.

Wanneer ben je begonnen met darten :
Ik ben 2,5 jaar geleden voor de lol een beetje met vrienden begonnen met darten, en begon het toch stiekem super leuk te vinden. Na wat training ging het steeds beter waardoor ik het graag wilde doorpakken. Ook mede het Niet Darters Toernooi van Nuldarttien in poolcentrum 4 friends ben ik het leuk gaan vinden.

Kijk dat is leuk om te horen, dus je hebt je toen ingeschreven bij de TDV. In welke divisie was dat toen in:
Ik ben in 2019 begonnen in de 3e divisie bij de Pijlensmijters. Heb daar 8 wedstrijden gegooid met toch een singlewinst van 87.5% en koppelwinst van 64.7% met 1 x een 180er.

Welke divisie gooi je nu op dit moment:
Op dit moment zit ik in Het Tilburgs Dart team en gooien we in de 2e divisie. Samen met Joey, Yoeri, Niek, Kas, Nicky en Dennis.

En hoe kwam je dan bij dit team:
De Captain van het team Joey Esser benaderde me om in zijn team te komen gooien en daar heb ik eigenlijk meteen ja op gezegd.

Ook al gooi je nog maar net en ben je nog heel jong, heb je al wat Hoogtepunten in je Dart carrière:
Dat was in een kwart finale op een dart toernooi in Sprang Capelle bij voetbalclub Neo 25. Winnen met een 160 finish terwijl tegenstander op 40 stond. Helaas verloor ik de halve finale.

Wat is dan toch echt voor jou het Speciale Dartmoment: Dat ik een pot tegen Kim en Ronny Huybrechts heb mogen gooien was heel vet! Want ik had Rick Tolsma en mezelf ingeschreven voor een koppel dart toernooi bij 't Snooker in Kaatsheuvel. Stonden we daar een beetje in te gooien kwamen Kim en Ronny ineens binnen gelopen, en voordat we het doorhadden stonden we te gooien tegen Ronny en Kim. We hadden helaas verloren met 3-1. Daarnaast was er ook een single toernooi waarin ik in de groepsfase ook tegen hun moest gooien. Wel allebei  verloren maar een super ervaring rijker

Tot slot: Duizenden mensen in Ahoy roepen jouw naam terwijl jij je entree maakt! Wat zou jouw opkomst nummer zijn!?  Deze hit is toch wel me favoriete op dit moment : HVME ~ Goosebumps.

Dank je wel Tim voor je tijd! Volgende maand hebben we een bekendere Darter! Benieuwd? Hou dan de site en Facebook in de gaten.

https://nuldarttien.nl/wp-content/uploads/2021/05/facebook_1620729810745_6797833528130456789-800x300.jpg
https://nuldarttien.nl/wp-content/uploads/2021/05/1-1-600x750.jpg
https://nuldarttien.nl/wp-content/uploads/2021/05/20191012_011146-scaled-600x750.jpg