Darter in de Spotlight #2 : Jeroen Verhoeven

Halverwege van de maand vragen we een darter over zijn speciale Dartmoment. We zetten hem of haar even in de Spotlight met een vast item op Nuldarttien.nl. Na elke maand een interview te hebben met een Nuldartteam, dachten wij dat het ook leuk zo zijn om een Darter in de Spotlight te zetten.

Naam: Jeroen Verhoeven.
Leeftijd: 34 jaar.
Woonplaats: Tilburg, Reeshof.
Relatiestatus: Samenwonend met Rosanna.

Met welke pijlen gooi je op dit moment: Momenteel gooi ik met Martin Adams pijlen, waar ik eigenlijk al 20 jaar mee gooi. Heb alleen de afgelopen 2 jaar met een ander model gegooid. Maar ik merk dat de oude pijlen toch nog altijd het fijnste gooien.
Wat is het gewicht van je pijlen: 24 gram.
Wanneer ben je begonnen me darten: Ben begonnen met darten in het begin van 1998, nadat ik Barney op TV zag spelen. Een vriend van me dartte al een tijdje bij de TDV jeugd en ben zo via hem mee gegaan naar jeugdtrainingen. We speelde toen bij het Snookerpalace in de St Cecilliastraat.
Welke divisie was dat toen: Ik begon bij de jeugd toen ik een jaar of 12 was. Hier speelde ik 6 jaar, waaronder in de jeugdselectie teams van Tilburg en Nederland. Vanaf 15 jaar ben ik mee gaan doen in de Eredivisie van Tilburg. Ik kreeg dispensatie van het TDV bestuur, dus gooi in nu 19 jaar lang Eredivisie.
In welk jaar en bij welk team was je toen begonnen: In 2001 ben ik begonnen bij team Barkmarket. Dat team bestond uit een aantal vrienden van mij toenmalige jeugd begeleider Ludwig van Dongen. Hij was in die tijd de persoon die alles voor de jeugdarters regelde in Tilburg. Dus was mijn keuze simpel en logisch dat ik bij hem ging gooien.
En nu 2020, zonder competitie op dit moment, gooi je: Op dit moment gooi ik al een jaartje of 8 bij Kings of Lion.

En hoe kwam je bij dit teamHet is het team van mijn beste maat. We gingen die tijd heel veel met elkaar darten. Plus ik kende een aantal jongens uit zijn team. Waaronder een oud klasgenoot. Kings of Lion zit in Café de Koopman, waar ik al van jongs af aan gooi. Zodoende zit ik nu in dit team.
Hoogtepunten in je Dart carrière: In mijn jeugd tijd en de jaren daarna heb ik de meeste hoogtepunten gehad.

 • Tilburgs Jeugd Kampioen
 • Nederlands Jeugd Kampioen
 • Winmau World Masters Runner up
 • Europees kampioen Teams & Overall
 • 3e plaats EK Koppels
 • German Gold Cup kampioen
 • Fantastika Masters kampioen
 • Verschillende NDB's gewonnen

Bij de heren:

 • 3e plaats Gesloten Nederland
 • Super League overgangs kampioen (met o.a. Jelle Klaasen, Michael van Gerwen en Leon de Geus)
 • Plaatsing kwalificatie Super League 2018
 • Brabant Cup Kampioen
 • 5 keer Tilburgs Kampioen Eredivisie (met Brooike Kaes & Magic Dreams)

Wat is voor jou het Speciale Dartmoment: Meest speciale moment was toch wel de Winmau World Masters van 2003. Dat was echt wel een hele beleving. We speelde die week in de Spa Royal Hall in Bridlington. Ik haal daar de finale en speelde tegen Kirk Sheperd. Die een aantal jaar later op het PDC WK de finale verloor van John Part.

Natuurlijk had ik graag willen winnen. Maar zo samen zijn met al die spelers uit al die verschillende landen van de wereld was voor mij toch wel echt een speciaal moment. Toen was er nog een echte BDO met Barney, MVG, Adams Oshea en Tony West. Tijdens dat jeugd toernooi deden onder andere Darryl Gurney, Jerry Hendriks, Krik Sheperd, Matthew Edgar mee.

https://nuldarttien.nl/wp-content/uploads/2020/10/IMG-20201006-WA0012-700x600.jpg
https://nuldarttien.nl/wp-content/uploads/2020/10/IMG-20201006-WA0011-700x600.jpg
https://nuldarttien.nl/wp-content/uploads/2020/10/IMG-20201006-WA0016-700x600.jpg

 

Jeroen is duidelijk een Darter in hart en nieren. Hij houdt zoveel van de sport dat ook hij de darters in Tilburg en omstreken wil helpen.
Hij en Casper zijn de mannen van de website Nuldarttien.

We danken Jeroen voor zijn tijd en inzet!
Ben jij de volgende Darter in de Spotlight?!
Heb jij wat moois te vertellen? Wat is jouw Speciale Dartmoment?

Laat het ons weten!
info@nuldarttien.nl

Team Nuldarttien.