Darter in de Spotlight #10 : Bob van den Hout

Darter in de Spotlight nummer 10, en wat voor eentje! Vele mensen kennen deze darter wel, gooit al heel wat jaartjes bij de Tilburgse Dart Vereniging. Ook is hij actief geweest als mede organisator van darttoernooien zoals de Koopman Masters. We kennen hem als een gezellige maar ook als een zeer goede darter. In competitie seizoen 2017-2018 had hij maar liefst 51 keer een 180 op zijn naam geschreven. Ook in dat jaar had hij zijn persoonlijk record gevestigd met een single reeks winst van 10 keer. Lees hier onder verder zijn verhaal.

Naam: Bob van den Hout.

Nickname: The Untouchable. 

Leeftijd: 34 jaar. 

Woonplaats: Tilburg.

Relatiestatus: Verliefd en verloofd. 

https://nuldarttien.nl/wp-content/uploads/2021/06/IMG-20210623-WA0010-600x300.jpg

Met welke pijlen gooi je op dit moment:
Sinds een jaartje ben ik gaan spelen met de darts van Peter Wright. De World Champion 2020 Edition. 

Wat is het gewicht van je pijlen:
23 gram. 

Wanneer ben je begonnen met darten:
Net als vele, ben ik in aanraking gekomen met het spelletje toen Raymond van Barneveld wereldkampioen werd. Ik was toen een jaartje of 12/13 en ben toen samen met mijn pa een dartbord en pijltjes gaan kopen. 

Welke divisie was dat toen in:
Ik ben destijds begonnen in de 4e divisie. 

Welke divisie gooi je nu op dit moment:
Op dit moment speel ik in de Eredivisie bij Café de Koopman in het team genaamd The Kings of Lion, een team vol met “verloren” talenten. 

In welk jaar en bij welk team was je toen begonnen:
Ik ben begonnen toen ik een jaartje of 17/18  was met het spelen in competitieverband. Dit was bij Café Taverne, de naam van het team was Taverne 4, 5, of 6. Dat weet ik niet precies meer. 

En nu 2021, zonder competitie op dit moment, gooi je: Heel af en toe, maar dan moet ik me echt  vervelen, wil ik de pijltjes weer eens oppakken. Ik ben niet meer zo van het trainen. Het leukste is toch gezellig bij Café de Koopman, een biertje erbij en competitie spelen. 

En hoe kwam je bij dit team:
Louis, een vriend van mij, speelde in die tijd al bij Café Taverne en  vroeg aan mij of ik het leuk vond om ook te gaan darten. Zo ben ik samen met onze huidige captain Pierre en Wesley bij het team gaan spelen. Uiteindelijk zijn we na 3 jaar naar Café de Koopman gegaan, waar we al jaren met veel plezier spelen. 

Hoogtepunten in je Dart carrière:
Ik heb het geluk gehad dat ik vele kampioenschappen heb mogen vieren, in de Superleague, de Brabant Cup en natuurlijk met ons eigen team helemaal van de 4e divisie de Eredivisie gehaald.  

Wat is voor jou het Speciale Dartmoment:
Het mooiste dartmoment wat ik mee heb mogen maken  is toch wel Ahoy. Ik heb in veel stadions naar het voetbal mogen kijken en mooie wedstrijden gezien, maar vanaf het moment dat van Barneveld het podium opgelopen kwam tot het einde van die partij, echt kippenvel.  

Tot slot: Duizenden mensen in Ahoy roepen jouw naam terwijl jij je entree maakt! Wat zou jouw  opkomst nummer zijn!?
Jump & Let’s Party – Parle & Pardoux

Wij bedanken Bob voor zijn tijd en wensen hem veel succes aankomend dartseizoen!!

https://nuldarttien.nl/wp-content/uploads/2021/06/IMG-20210623-WA0007-600x750.jpg
https://nuldarttien.nl/wp-content/uploads/2021/06/IMG-20210623-WA0009-rotated-600x750.jpg