Dubbels trainen

Het gooien van zoveel mogelijk triples is belangrijk in wedstrijden, maar de dubbel is misschien nog wel nog belangrijker. Als je geen dubbel kunt gooien ga je namelijk ook geen wedstrijden winnen. Zorg er dus voor dat je ook de buitenste rand van het bord gaat beheersen. Om je een steuntje in de rug te geven, hebben we leuke dubbel trainingen opgesomd.

Dubbel training 1: Around the Double

Bij deze training tellen alleen de dubbels. Je traint dus om beter te worden op je dubbels. Het is de bedoeling dat je de dubbels op volgorde weet te raken. Je gooit de dubbels van 1 t/m 20 of van  20 t/m 1. In beide gevallen eindig je de training met de bullseye.

Lukt dit spel je makkelijk? Daag jezelf dan uit door een getal terug te gaan wanneer je een dubbel niet weet te gooien.

Dubbel training 2: Tactics Double

Dit is een variant op de 'normale' tactics. Het verschil is dat je bij dit spelletje de dubbels 3x moet gooien in plaats van de single en triple.

Ook deze variant kan je met een tegenstander spelen. Je kan er dan opnieuw voor kiezen om ook met punten te spelen. Als je dan een 4e dubbel gooit en je tegenstander heeft dat getal nog niet dicht, dan kan je extra punten pakken. Degene die als eerste alles 3x geraakt heeft en de meeste punten heeft wint.

Je kan dit op meerdere manieren spelen. Je kan er voor kiezen om niet hele bord te gebruiken, maar je kan er bijvoorbeeld ook voor kiezen om de bull, 20, 18, 16, 14, 12, 10, 8, 4, 2 en 1 te gebruiken.

Dubbel training 3: 420 punten

Bij deze training oefen je je dubbels. Je start met 420 punten. Het is de bedoeling om van 420 naar 0 (of onder 0) te komen door dubbels te gooien. Wanneer je dus 2x dubbel 15 gooit (30 punten) heb je nog 390 punten over. Deze training is voltooid als je met 21 beurten (63 darts) van 420 naar 0 bent gekomen. Je kan er voor kiezen om daarna te proberen met minder darts naar 0 te komen.

Dubbel training 4: Klokje rond

Bij deze training krijg je 2 beurten (6 pijlen) om elke dubbel van 1 t/m 20 te gooien. Het is hierbij de bedoeling dat je eerst alle pijlen gooit op dubbel 1 en in de tweede beurt doorgaat naar dubbel 2, etc. Voor elke pijl die in de dubbel beland, krijg je punten.

Alle pijlen mis0 punten
1e pijl raak 45 punten
2e pijl raak 40 punten
3e pijl raak35 punten
4e pijl raak30 punten
5e pijl raak 25 punten
6e pijl raak20 punten

Tip: schrijf je score op zodat je deze de volgende keer kunt verbeteren.